به گزارش خبرگزاری حوزه،حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی سبحانی «رییس قطب تعمیق ایمان دینی و مبارزه با جریانها و فرق انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس مرکز الحضاره لتنمیه الفکر الاسلامی» در آیین رونمایی از آثار پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی که به صورت مجازی برگزار شد، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره)، بحث مطالعات تمدنی و نگرش تمدنی به حوزه فرهنگ، دانش و سیاست جوانه زد.
وی گفت: تقریباً حدود ۲۰ سال گذشت تا این بحث در حوزه های علمیه جدی شود و تقریباً از دهه ۷۰ رویکرد تمدنی به عرصه فکر و دانش آمد و بحث های سیاسی با عمق بیشتری مورد مطالعه قرار گرفت؛ این که ما هسته اصلی نگرش خود در دنیای امروز را باید بر اساس مؤلفه های تمدنی بسازیم و جهان را از این دریچه ببینیم و وارد تعامل شویم.
رئیس قطب تعمیق ایمان دینی و مبارزه با جریانها و فرق انحرافی دفتر تبلیغات اسلامی تصریح کرد: در سال های دهه ۷۰ بحث مطالعات تمدنی در محافل مختلف مطرح شد و به تدریج این بحث وارد فضای آکادمیک شد.
وی افزود: باید کارهای علمی و معرفتی را از نقطه ای کوچک اما درست و دقیق شروع کرد و باید خستگی ناپذیر پیش رفت و برای آن، تولیدات جدیدی را پیش ببریم و به عرصه قابل مراجعه و استناد برای اندیشمندان و دانش پژوهان قرار دهیم.
حجت الاسلام والمسلمین سبحانی اظهار داشت: امروز با همت دوستان پژوهشکده مطالعات تمدنی و اجتماعی شاهد شکل گیری ادبیات علمی زیر ساختی هستیم و امروز یک متون و گفتمانی را در اختیار داریم که وقتی می خواهیم سخن از تمدن بگوییم، می توانیم به این منابع اشاره کنیم.
نظر شما